

דף הבית » פירוק חברה עם חובות
במאמר זה נסביר כיצד מתבצע הליך פירוק חברה עם חובות. המציאות הכלכלית בישראל מציבה לא מעט אתגרים בפני חברות מכל הגדלים ותחומי התעשייה. השנה האחרונה, הדגישה אף יותר את הקשיים הרבים אותם בעלי עסקים נאלצים לצלוח כדי לשמור את הראש מעל המים. לא נדירים המקרים בהם חברות נקלעות לקשיים כלכליים וצוברות חובות בסכומים המאמירים והולכים. כאשר סך ההכנסות של החברה נמוך מההוצאות שלה, והיא אינה מסוגלת לעמוד בתשלום חובותיה, יכונה מצב זה "חדלות פירעון". בשלב זה, כדאי לשקול להגיש בקשה לפירוק החברה.
הגורם האחראי לפירוק החברה עשוי להשתנות על פי נסיבות החוב שלנו וחומרת המצב. כאשר מדובר במצב של חדלות פירעון מובהק, הפירוק יתבצע תמיד דרך בית המשפט המחוזי. עם זאת, ככל שחובות החברה אינם עולים על שווי סך הנכסים שבבעלותה, ניתן יהיה לבצע את הפירוק דרך רשם החברות בהליך מהיר. כאן, נתמקד במקרה של חדלות פירעון.
פתיחת הליך חדלות פירעון מתחיל בהגשת בקשה לבית המשפט על חדלות פירעון ושיקום כלכלי (לשעבר, הכונס הרשמי). נכון להיום, ולאור הרפורמה שבוצעה בהליכי חדלות הפירעון, ינוהל התהליך כולו מול בית המשפט. את הבקשה יכולים להגיש בעלי החברה או הנושים.
כדי להגיש בקשת פירוק חברה עם חובות על ידי נושים, יש להבטיח שמתקיימים מספר תנאים:
חברות, לעומת זאת, תוכל להגיש בקשת פירוק גם אם סך חובותיה עומד אך ורק על 25,076 ₪ או יותר. עם זאת, כדי להבטיח שהבקשה תעבור, יש לוודא כי החברה אכן מצויה במצב של חדלות פירעון. לא כל חוב כבד יספיק על מנת לאשר את ההליך.
אופי ההליך עשוי להשתנות מאוד ממקרה למקרה ועשוי להיות רצוף הגבלות ותנאים מיוחדים. ליווי של עו"ד המתמחה בדיני חדלות פירעון יסייע לך לעבור את התקופה באופן המיטיב ביותר.
האתר נבנה ומקודם ע"י חברת Go Top – קידום אתרים לעסקים